top of page
Sök
  • Skribentens bildSusanne Granholm Carter

Kyla, flytt och juletider


Rackarns vad det har varit kallt den sista tiden. Oerhört vackert, bitande krispigt OCH garanterat myggfritt. Jag hoppas och tror att även fästingarna har fått ge upp vid det här laget och mina hatobjekt, den vidriga älgflugan, hoppas jag utrotas för all framtid.

Maken och jag flyttade ju i början av oktober till en röd liten stuga i en för oss, ny kommun, där vi har skogen och hästhagen som närmaste granne.


Jag kan säga er att redan från första dagen har det känts som hemma.


Förutom boningshuset som är byggt i slutet på 1700- och början på 1800-talet så finns lillstugan, som ni ser till höger i bild. En stuga som troligen byggdes någon gång på 1800-talet. Det lilla huset till vänster är idag tvättstuga och bastu. Utöver dessa hus finns ett pumphus där vi har vår brunn, en gammal smedja, en jordkällare och en bod/förråd/utedass.

Att flytta är riktigt spännande och roligt men det tar oerhört på krafterna. Nu, när vi bott här i snart 3 månader, så börjar vi äntligen känna ett lugn och vi börjar komma in i rutiner igen.

Bristen på ork och med diverse krämpor och sjukskrivning som följd så har fotograferingen fått stå tillbaka en del, men nu... så sakteliga, börjar jag känna ett sug igen.


På mina minneskort sitter det nu några bilder från min trädgård och vår skog och så klart... på alla våra små trädgårdsgäster som är extremt glupska och hungriga. När det börjar sina på buffébordet knackar dom ivrigt på ytterdörren och ger sig inte förrän det är påfyllt med mat under träden. Men det får dom så gärna göra för det är en fröjd att ha dom som trogna små besökare.


December månad går alltid så fort och imorgon är det fjärde advent.

Det är inte bara våra småfåglar som knackar på dörren...

Snart står både julen och tomten på trappan och vill komma in. Och det får dom så gärna <3


Önskar Er Alla en riktigt fin julhelg!!

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page